Целият ГЕРБ в защита на Делян Добрев от 'злото', депутати отказват да гласуват оставката му

Цветанов в Хасково да решава кризата

Антония Чорева 02 октомври 2017 в 11:19 11610 8

Вълна от декларации в защита на подалия оставка депутат Делян Добрев дойде от почти всички структури на ГЕРБ и днес. Добрев получи подкрепа и от депутати, и от ГЕРБ - София, и от други непартийни личности.   

Партията ожесточено се втурна да брани Делян Добрев, който е бивш министър на енергетиката и настоящ председател на Комисията по енергетика, заради обвиненията на депутата от БСП Елена Йончева, че в общината в Хасково всички са негови роднини и последвалите след това обвинения и трусове. 

Местните структури на партията съобщават в официални съобщения, че са против оставката и не приемат "един почтен, знаещ и можещ човек да става заложник на нелепите и добре режисирани внушения на БСП" (от декларацията на ГЕРБ - Разлог). 

От ГЕРБ - София стигат и по-далече: "Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо". (Едмънд Бърк). В декларацията си те обясняват, че БСП е злото, което е довело България до две национални катастрофи и продължават: "Деляне, призоваваме те да останеш! Бъди силен и докажи чистотата ти с присъствието и действията си, а не с твоето отсъствие! Бъди твърд в борбата срещу злото от ляво, което вече близо век мъчи България!".  

От вчера из структурите и депутатите на ГЕРБ тръгна дори специално направен плакат в защита на Добрев. Масово кадри и депутати от ГЕРБ го залепиха на стената си във Фейсбук. 

Народният представител Станислав Иванов написа, че няма да гласува против оставката на колегата си. Това е мнението и на други депутати от ГЕРБ. В защита на Добрев застана и коалиционният партньор - Обединени патриоти, в лицето на вицепремиера Валери Симеонов. Което означава, че има вариант оставката на Делян Добрев като депутат да не бъде приета. 

Тази вечер зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов събира всички структури на ГЕРБ в Хасковска област. На срещата ще бъдат общинските ръководства от областта, общинските съветници, общинските кметове и кметовете на кметства от партията, както и подалият оставка Делян Добрев.

Не е ясно обаче дали участие в герберската среща ще вземе участие кметът Добри Белинванов, който също е сред поканените. 

Общинското ръководство на ГЕРБ вчера му поиска оставката като кмет, а Цветанов се дистанцира от него, тъй като не покрил очакванията. 

"Начинът, по който реагира Добрев на конкурсите показа, че истинската му цел е била да кадрува и ръководи община Хасково, а аз само да бъда фигурант - фасадата, зад която друг реди събитията, без дори да мога да спра незаконните назначения. Това е обидно", написа Добри Беливанов в писмо до медиите. А днес отиде на работа. 

Какво предстои да се случи в Хасково - продължението предстои. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

8

Новак

02.10 2017 в 23:17

Е как няма да го защитават? А тяхната рода по разни държавни служби кой ще я пази? Тази сган все повече прилича на банда или по-скоро на глутница кучета.

12738

7

Mr Hivaga

02.10 2017 в 16:02

"The exorcist - Evil in Haskovo" :)

10571

6

Hissarion

02.10 2017 в 15:40

Кораш Деляне, кораш! Чезтните и отговорни хора са рядкозт, така че не се притесняваи. Ако ти беше от тях, нямаше Генерал-професорат да те те приеме в лоното на партията-шайка. Дроги наши членове колат и бият и няма проблем, че за малко шоробаджанаштинка ще ти искат устафката. Мрасни комунизти!
/Официално фейсбук становище на ГЕРБ Сусурлево. Запазен е оригиналният правопис./

12761

5

cepcem

02.10 2017 в 13:54

Балкански го няма, та затова аз ще го рекна: Омерзен съм!

12415

3

senester

02.10 2017 в 12:19

Наглостта е на почит,безочието е на мода.Назначил родата и приятели,очевидно за да покрадват заедно.И само в Хасково ли е това?

12329

2

Шопа

02.10 2017 в 12:16

Ей ви ги Герберастите в пълния си блясък, крадливи и нагли.

5784

1

Бабатунде

02.10 2017 в 11:59

Абе майната му на Добрев, къде е професот Балкански, да не би да са влезнали читави модератори в тоя сайт и да са разкарали профила на 24-часовата пропаганда ?
 
X

Да помогнем на украинските деца!