Цветанов за визитата на 'Атака' в Крим: Сидеров не иска България да излезе от ЕС

ОFFNews 25 април 2018 в 15:02 3458 3

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че не е притеснен за целостта на управляващата коалиция, въпреки посещението на лидера на "Атака" Волен Сидеров в Крим. 

В едно от интервютата, които Сидеров е дал, докато беше в Крим, се казва: "За мен бъдещето ще бъде Евразийско, а не Атлантическо". Цветанов обаче не вижда повод за притеснение в това.

"Сидеров не иска България да напуска НАТО и ЕС, те са без алтернатива за страната ни", обясни Цветанов въпреки противоречивото посещение и послания. Зам.-председателят на ГЕРБ каза още, че лично от лидера на "Атака" ясно е изразявал тази позиция при съставянето на коалиционното споразумение на управляващите.  

Цветанов обясни, че е поставил пред парламентарната група на "Обединението патриоти" въпроса за посещението на Сидеров и депутати от "Атака" в Крим. "Казах, че това, което се случва през последните няколко дни, не е здравословно за държавата и не е добре за управлението", каза Цветанов и добави, че депутатите от "Атака" му обяснили, че това е било лично посещение и са имали срещи с българската общност. 

На въпрос дали "Атака" има място в управлението на страната, Цветанов отговори: 

"Вижте, ние имаме коалиционно споразумение, което е на база акценти, около които сме се обединили. Имаме и управленска програма, която е съгласувана, одобрена и я изпълняваме в 4-годишния си управленски мандат. Подобни детайли в тези споразумения няма. Но мога да кажа, че в коалиционното ни споразумение и в управленската програма има много ясни има  сигнали. И това, което сме го дали като послание е, че евроатлантическата ориентация на страната е безалтернативна".

Цветанов коментира и напрежението между него и президента Румен Радев. "Имаме принципни политически различия, но не и междуличностни противоречия", каза той. Попитан дали принципните различия ще продължат да ескалират между него и президента, Цветанов отговори: "Ще защитавам принципната си политическа позиция". Зам.-председателят на ГЕРБ обаче подчерта, че може да има нормален диалог с президента, стига да има единомислие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

3

SC

26.04 2018 в 10:23

Сидеров иска каквото му платят да иска.
А Цвъки още ли не е минал преглед при логопед?

11866

2

кумчо вълчо

25.04 2018 в 17:28

Хахаха, каунья пак се изцепи! Аз казавам, че ти си много умен Цвъки ама измам да знаеш, че имам съвсем друго предвид!

6145

1

kokoten

25.04 2018 в 15:13

...Цвъко,Цвъко....и природата понякога греши....лошото е,че тоя се размножава....
 
X

Да помогнем на украинските деца!