Вяра Емилова от БСП: Да се отърсим от страха

OFFNews
17 октомври 2019 в 10:35 | 852 |0

Кампанията, която води БСП, е позитивна, с точни и конкретни мерки, разработени от кандидатите - с визия за развитие на градовете и селата. 

Това заяви Вяра Емилова, секретар на Изпълнителното бюро на БСП, пред БСТВ. Според нея залогът на тези избори е много голям: "Знаем, че ГЕРБ са на политическата сцена вече десетилетие, за което успяха да завладеят местната и централната власт, акумулираха в себе си изключително голям политически и финансов ресурс. За нас кампанията е изключително важна, защото ние трябва да направим така, че да убедим обществото, че общините не са феодалните владения, в каквито са се превърнали. В момента общините са владения, които обслужват лични и частни интереси на определен кръг от хора или политическа партия. Това може да се промени с нашите проекти, кандидати и нашата Визия за България, която разработихме и приехме като политическа партия в началото на тази година", коментира тя.

Според Емилова доходите на хората не растат, ножицата между бедни и богати вече се разтворила прекалено много, социалната система не функционира в цялата страна и това е един модел на управление, който ГЕРБ е наложил през последните години. Той трябва да бъде спрян и променен. "Аз вярвам, че тази промяна ще се състои с нашите кандидати", добави още тя. 

Вяра Емилова не пропусна да отбележи участието на много младежи в кандидатските листи на левицата: "Над 500 са младежите, които участват в нашите листи като кандидати за общински съветници, 21 са кметовете до 35 години на големи общини. Много са младите хора, които се включват активно в кампанията. Ние включваме също така и много утвърдени лица. Общото между всички наши кандидати е, че тяхна кауза е да променят живота за по-добро на своите съграждани."

Вяра Емилова се обърна към българските граждани: "Моят призив към всички граждани е да се отърсят от страха, да гласуват, защото изборите са начинът, по който те могат да изразят своята воля. Промяната в страната започва отдолу, от малките населени места".

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !