16 обвинени за изгарянето на момиче в Бангладеш, оплакало се от сексуален тормоз

OFFNews
29 май 2019 в 14:39 | 3516 |3

16 души са обвинени за шокиращото убийство на 19-годишно момиче, оплакало се от сексуален тормоз, съобщи Би Би Си. 

Момичето беше залято с керосин и запалено на покрива на медресето, което учи.

Нусрат Джахан Рафи е подала жалба срещу директора на училището, което посещава, на 27 март. Нусрат обяснява, че директорът я повикал в кабинета си. Тя успяла да избяга.  

Заедно със семейството си Нусрат отива в полицията още същия ден, където дава показания, заснети на видео. 

На записа се вижда, че момичето е силно разстроено и закрива лицето си с ръце. В същото време се чуват думите на полицая, който казва, че "не се е случило нищо особено" и ѝ казва да си махне ръцете от лицето. 

Полицаят е обвинен в това, че незаконно е записал показанията на момичето и е качил видеото в интернет. 

След подаването на жалбата директорът на училището е арестуван, а местни жители излизат на протести в негова защита, организиран от двама студенти и подкрепен от местни политици.

На 6 април Нусрат отива в училището, за да се яви на изпит. Там е примамена да се качи на покрива на училището, където е заобиколена от група от хора, носещи бурки, които я залели с керосин и я запалили. Те планирали да инсценират самоубийство.

Нусрат получава 80% изгаряния. В линейката, страхувайки се, че може да не оцелее, тя записва изявлението си на мобилния телефон на брат си, като идентифицира някои от нападателите си като ученици в медресето.

Сред обвинените за смъртта на Нусрат са ученици и двама политици, както и директорът на училището. Според полицията той е поръчал убийството ѝ от затвора, след като тя отказала да оттегли жалбата си. Директорът е признал пред съда, че е поръчал убийството.

Прокуратурата настоява за смъртно наказание. 

Препоръчани материали
Батко

Рейтинг : 699

29.05 2019 в 15:55 3
+ 0
- 0
Искат да вкарат ислям в Европа, за да нямат жените права. Да се случва същото като по тия диви места. Трепете религиозните фанатици с фанатична страст :)
4t5y6u7iu6y5t

Рейтинг : -3200

29.05 2019 в 15:09 2
+ 0
- 0
koketen
що бе, нали това иска Ойропата - нали тия са от мирната религия на любовта... не ти ли харесва либералната любов на Исляма?
kokoten

Рейтинг : 1051

29.05 2019 в 14:53 1
+ 0
- 0
Боже,и тая паплач искаме да дойде в Европа....само през труповете ни....