Барбекюто на двама студенти в Италия ще им струва 13,5 млн. евро

OFFNews 17 април 2019 в 17:57 6380 0

С 13,5 милиона евро са глобени двама студенти, обвинени за горски пожар в италианската провинция Комо, предава Би Би Си.

Двете 22-годишни момчета са си правили барбекю в планински дом, собственост на техен роднина, когато пожарът избухва. Случката се разиграва на 30 декември миналата година.

Глобата е изчислена от местните власти въз основа на формула, използвана за определяне на размера на щетите, причинени от пожара.

Пред италианския вестник "Ла Стампа" единият от студентите заяви, че "дълбоко съжалява", но не приема обвиненията, че само двамата са виновни за причинения пожар:

"Ние сме изкупителни жертви на пожара, който не може да бъде обяснен. Ние сме истинските жертви на тази история, защото незабавно предупредихме пожарната и се хвърлихме в пламъците, за да се опитаме да потушим огъня".

Прокурорите обаче проследили пътя на пожара обратно към имота и твърдят, че той е започнал от въглени от барбекюто. Обвинението е категорично, че виновните са двете млади момчета, както и собственикът на имота.

Пожарът продължи няколко дни, унищожавайки около 1000 хектара гори на Монте Берлингера.

Глобата в размер на 13 542 000 евро бе изчислена от горската полиция. Вестник Ла Стампа уточнява, че регламентът изисква глоба от 118 до 593 евро на квадратен метър.

Щетите, за които двамата мъже носят отговорност, са изчислени на около 6 840 квадратни метра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!