Борис Джонсън се надява на споразумение с ЕС за Брекзит

OFFNews
13 октомври 2019 в 23:36 | 1713 |0
Борис Джонсън
Борис Джонсън

По време на правителственото заседание в неделя британският премиер Борис Джонсън изрази надежда за сключването на сделка по Брекзит до 31 октомври, когато страната трябва да напусне ЕС.

Според него, въпреки всички трудности и разногласия, възможностите за компромис се запазват, но преговорите ще искат много работа.

Той обаче отново подчерта, че приоритет за него е Брекзит да се състои в срок, макар по-рано да допускаше шанс за отсрочка.

„Премиерът информира кабинета на министрите за напредъка на водените преговори за Брекзит. Той подчерта, че е набелязан пътят към сделката, но и че остава значителен обем работа“, посочва говорителка на Джонсън, цитирана от Ройтерс.

По-рано бе съобщено, че Камарата на общините в британския парламент ще трябва да направи избор между новото отлагане на Брекзита или сделката с ЕС, която Джонсън планира да сключи в близките дни.

Този въпрос премиерът ще предложи на извънредно заседание на парламента на 19 октомври, което ще се състои веднага след лидерската среща на ЕС.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !