Ердоган нарече израелския премиер диктатор

Вилдан Байрямова | 13 март 2019 в 16:50 | 1268 |2
Реджеп Ердоган
Реджеп Ердоган

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е диктатор, виновен за смъртта на палестински деца, заяви турският президент Реджеп Ердоган пред поредния предизборен митинг.

„Ела на себе си, Нетаняху, ти си жесток и си отговорен за убийството на 7-годишни палестински деца, жесток си към жените, които хвърляш зад решетките, към хилядите хора от 7 до 70 години, които тикаш в килиите. Жесток си не само за нас, мюсюлманите, но и за свещения храм на християните. Ние никога не сме преследвали евреите, не сме осквернявали синагогите и не правим онова, което вие правите. Не ни провокирайте. Ние няма да се хванем на тази игра, но ще ви потърсим сметка на международната арена“, каза Ердоган и призова премиера на Израел да се вразуми.
Турският лидер подчерта, че Турция няма да допусне повече свещената за мюсюлманите джамия Ал Акса да бъде обект на атаки и оскверняване, освен това Анкара и турският народ ще продължат да поддържат досегашния статус на Йерусалим.

Управляващата Партия на справедливостта и развитието осъди нападките на израелския премиер по адрес на Ердоган. „Понятието диктатор, с което Нетаняху нарече президента ни, повече от всичко е подходящо за самия израелски премиер. Политик, който разделя гражданите на своята страна на категории, няма правото да критикува президента на Турция. Това е неморално и несправедливо“, заяви говорителят на партията в защита на своя партиен и държавен лидер. Според него нападките на Нетаняху единствено вдигат престижа и рейтинга на президента на Турция.

Препоръчани материали
SC

Рейтинг : 5193

13.03 2019 в 23:47 2
+ 0
- 0
Пак ли? Взе да се повтаря.
Hissarion

Рейтинг : 2666

13.03 2019 в 18:00 1
+ 0
- 0
Двама диктатори се обиждат един друг на диктатор.