Германия потвърди ареста на Северин

OFFNews 10 октомври 2018 в 13:21 4068 0

Германия потвърди ареста на Северин

Германската полиция потвърди днес, че е задържала заподозрян от България във връзка с убийството на българската телевизионна журналистка Виктория Маринова. Заподозреният е задържан в град Щаде в Северна Германия късно снощи, предаде ДПА. 

Прокуратурата в град Целе, също в северната провинция Долна Саксония, заяви, че проверява условията, изисквани за екстрадиция в България, и е внесла искане в регионален съд за официална заповед за арест.

Според германските власти заподозреният е на 20 години. Българското министерство на вътрешните работи бе съобщило, че той е на 21 години, отбелязва ДПА. 

По-рано днес на брифинг в сградата на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов, вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров изнесоха подробности около разследването

Задържанията Северин Надеждов Красимиров е роден 1997 г. в Русе. Той има криминална регистрация за кражба на цветни метали. Той е напуснал страната ден след убийството - на 7 октомври след 14.00 часа. 

ДНК-експертизите показали пълно съвпадение с проби от тялото на убитата журналистка и от дрехите на заподозрения.

"Налице е пълно съответствие на ДНК профила на задържания и този, намерен по дрехите на жертвата. ДНК на жертвата е намерено по дрехи на задържания, които са намерени в дома му в България", обясни Цацаров. Вътрешният министър Маринов пък обясни, че има достатъчно доказателства, които свързват Северин с жертвата. "Множество експертизи го доказват. Има и ДНК материал по дрехите на жертвата", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!