Индия затвори Тадж Махал. Слагат печат на китката на всеки под карантина

OFFNews 17 март 2020 в 10:13 3094 0

Индия затвори Тадж Махал. Една от най-красивите сгради в света - магнит за туристи от целия свят - няма да бъде достъпна заради коронавируса.

Финансовият център на Индия Мумбай разпореди също служби, осигуряващи несъществени за извънредната ситуация услуги, да функционират с наполовина намален персонал в опит за контрол над разпространението на Covid-19 в Южна Азия.

Мумбай, гъсто населеният с 18 милиона души население мегаполис, упълномощи болничните и летищните власти да поставят печат с незаличимо мастило на китките на тези, на които са наредили самоизолация. Надписът ще гласи "домашна карантина" и ще включва датата, до която на човека е наредено да си стои вкъщи, предаде Ройтерс.

Мерките бяха обявени късно в понеделник. Предприемат се само няколко дни, след като властите в града затвориха училищата, киносалоните, моловете, фитнес центровете и забраниха масовите събирания.

Индийският западен щат Махараштра, където се намира Мумбай, е най-тежко засегнатият в страната с 39 случая на коронавирус, тоест там са около четвърт от всички потвърдени с коронавирус в страната.

Заедно с Тадж Махал - мавзолят от бял мрамор в град Агра, построен през 17-и век по заповед на Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал - затварят десетки други паметници и музеи в цялата страна, включително пещерите Елора и Аджанта и религиозни средища.

Индия увеличи ограниченията си за пътувания и издаване на визи в понеделник, като забрани на територията ѝ да влизат пътници от страни членки на Европейския съюз, Европейска асоциация за свободна търговия, Турция и Великобритания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!