Никола Саркози поиска центрове за „дерадикализация” на екстремисти

OFFNews 01 декември 2015 в 07:27 3414 6

Саркози

Снимка Архив

Никола Саркози: Правителството предприе против тероризма мерките, които ни бяха отказани по-рано.

За повече силови мерки против тероризма се обяви снощи френският опозиционен лидер Никола Саркози, който беше президент на страната от 2007 до 2012 година. Това съобщи АФП по повод снощната му реч пред симпатизанти в Руан.

След като по принцип одобри, онова което правителството вече направи, лидерът на дясната Републиканска партия заяви: "Трябва да се върви по-нататък, трябва да се създадат центрове за дерадикализация".

Саркози настойчиво повтори и предложението си да бъде криминализирано, следователно и подсъдно, влизането в ислямистки сайтове. "Прощавайте за сравнението, но който разглежда изображения за педофилия, е педофил, а ако някой разглежда изображения на джихадистите, е джихадист", подчерта той с уговорката "освен ако докаже, че е професор, който прави изследвания".

Републиканският лидер, който говори в рамките на кампанията на регионалните избори в неделя, не спести и критики към правителството. "Ние одобрихме извънредното положение, обиските, решенията, които ни бяха отказани, когато ги искахме", каза той: "Но искаме да знаем какво е станало и защо след атентатите от януари (вкл. "Шарли Ебдо") нищо не беше направено".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!