Осъдиха австралийски родители, държали бебето си на веганска диета

OFFNews
22 август 2019 в 21:40 | 4000 |2

Австралийски родители бяха осъдени на 300 часа обществено полезен труд, защото държали бебето си на веганска диета, заради което то било силно недохранено. 

За случая властите разбират през март 2018 г. Майката повикала линейка, след като момиченцето, което тогава било на година и половина, припаднало. 

Спешните медици го намерили с посинели устни, студени крайници, ниска кръвна захар и нисък мускулен тонус. 

Детето било толкова недохранено, че изглеждало като 3-месечно бебе. То не е имало зъби и е било изостанало в развитието си - не е можело да седи, да говори и да си играе с играчки. 

Оказало се, че родителите го хранели с овес, картофи, филийки хляб, ориз, ядки и не е приемало хранителни добавки, необходими при вегански режим на хранене при децата.

Родителите са над 30-годишни и имат две по-големи деца, които са отгледани без такива проблеми, макар че и трите деца не са били ваксинирани. 

Според съда родителите не са могли да приемат, че състоянието на детето се дължи на недохранване. 

Майката е страдала от следродилна депресия и с времето се е вманиачила във вярването си, че строгата диета е полезна, обяви съдията, който критикува бащата, че не е направил опит да подобри състоянието на дъщеря си.

Пред съда бащата обявил, че е имал ограничено участие в грижите за детето и заради това трябва да получи по-малка присъда, но аргументът му е отхвърлен. 

Дъщеричката им сега е отглеждана от други членове на семейството. Детето посещава говорна терапия и физиотерапия, взима хранителни добавки, но все още изостава от връстниците си.

Родителите са загубили попечителството и върху другите си две деца, макар да поддържат връзка с тях. 

Препоръчани материали
Име на профила

Рейтинг : 1378

22.08 2019 в 23:56 2
+ 0
- 0
Я, добра новина. Ти да видиш.
zuljin

Рейтинг : 3631

22.08 2019 в 22:26 1
+ 11
- 0
Антиваксерите трябва да се изпращат на отдалечен остров в океана, както едно време са процедирали с прокажените... а децата им да се отнемат.
Веганството и антиваксерството са патологични случаи...