Румъния затваря границите си в 22 ч. днес, как може да се приберете от Великобритания

OFFNews 22 март 2020 в 14:12 6747 0

Снимка pixabay

Румъния забранява влизането на територията на страната, считано от 22 ч. на 22 март.

Забранява се влизането на територията на Румъния през ГКПП на държавната граница на чуждестранни граждани и лица без гражданство, с изключение на случаите, когато преминаването се извършва транзит през установените за целта със съседните страни транзитни коридори, съобщи Министерство на външните работи.

По изключение на територията на Румъния е разрешено влизането на чуждестранни граждани и лица без гражданство, принадлежащи към следните категории:

- членове на семейство на румънски граждани, както и членове на семейството на гражданите на други държави-членки на ЕС и Европейското икономическо пространство или на Конфедерация Швейцария, пребиваващи в Румъния;

- лица, които притежават виза за дългосрочно пребиваване, разрешение за пребиваване или друг документ, еквивалентен на разрешението за пребиваване, издадено от румънските власти, съгласно правителствената наредба за спешни случаи № 194/2002 относно режима на чужденците в Румъния, или еквивалентен на тях документ, издаден от властите на други държави, съгласно законодателството на ЕС;

- лица, които пътуват в изпълнение на професионален ангажимент, удостоверен с виза, разрешение за пребиваване или друг еквивалентен документ;

- дипломатически или консулски представител, персонал на международни организации, военен персонал или персонал, предоставящ хуманитарна помощ;

- пътници в транзитно преминаване, вкл. тези, които са репатрирани в резултат на предоставяне на консулска защита, както и такива пътуващи по наложителни причини (медицински или семейни).

- лица, които имат необходимост от международно закрила, или по други хуманитарни причини.

От МВнР съобщават и актуалните данни за полетите от Великобритания.

Към 22 март 2020 г. директни полети до България изпълняват следните авиокомпании: „България Еър", „Бритиш Еъруейс", „ИзиДжет", „Райънеър" и „Уизеър". Директните полетите се изпълняват по следните маршрути:

- Манчестър – София /Изи Джет/

- Ливърпул – София /Райън Еър/

- Бирмингам - София /Райън Еър/

- Лондон – Варна /Уизеър/

- Лондон – Пловдив /Райън Еър/

- Лондон – София /България Еър/

- Лондон – София /Бритиш Еъруейс

- Лондон – София /Райън Еър/

- Лондон – София /Изи Джет/

- Лондон – София /Уизеър/

„Райън Еър" препоръчва на всички свои клиенти, чийто полети са били отменени, да презаверят своите билети за полет до 25 март 2020 г., когато се очаква броят на полетите да бъде значително редуциран.

„България Еър" има отменени полети на следните дати: 22.03.2020 г., 23.03.2020 г., 27.03.2020 г., 29.03.2020 г., 01.04.2020 г., 25.04.2020 г.

„Изиджет" ще преустанови голяма част от полетите си от 24.03.2020 г. На пътниците се предлага да презаверят безплатно своите билети за по-късна дата. Очаква се възможностите за директни полети до България да бъдат все по-ограничени във времето. Към момента няма ограничения за извършване на летищен трансфер и транзитен престой на територията на Обединеното кралство.

Всички актуални промени в движението в Европа и по света можете да видите тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови