Русия отговаря на Атина, гони двама гръцки дипломати

OFFNews 11 юли 2018 в 16:08 2462 0

Кремъл ще изгони двама гръцки дипломати, съобщи руската агенция РИА Новости, която се позовава на руския депутат Андрей Климов. 

Решението е в отговор на решение на гръцкото правителство, което ще екпулсира двама руски дипломати и забрани на още двама да влизат в страната.

Гръцкият вестник "Катимерини" съобщи днес, че гръцките власти обвиняват дипломатите в намеса във вътрешните работи на страната, а също в действия, подриващи националната сигурност.

Правителственият говорител на Гърция Димитрис Дзанакопулос, цитиран от БТА, каза, че Атина няма да толерира каквото и да било поведение, което нарушава международното право.

Дзанакопулос заяви това пред телевизия Скай в отговор на въпрос дали Гърция ще изгони руски дипломати заради дейности, несъвместими с техния статут.

Гърция иска добри отношения с всички държави, каза говорителят, но добави, че и всички страни трябва да уважават гръцката държава.

Не можем да приемем каквото и да било поведение, което нарушава международното право, Гърция ще вземе всички необходими мерки, категоричен бе Дзанакопулос, цитиран от Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!