Сър Елтън Джон обвини Путин в лицемерие

OFFNews 29 юни 2019 в 18:00 4191 3

Снимка ЕПА/БГНЕС, архив

Сър Елтън Джон написа отворено писмо до руския президент Владимир Путин, в което го обвини в "лицемерие" заради твърденията му, че Русия "няма проблеми" с гейовете.

Певецът заявява, че е "дълбоко разстроен" от коментарите на руския президент в интервю за в. The Financial Times.

Сър Елтън казва, че биографичния му филм Rocketman е бил "редактиран" в Русия, за да се премахнат препратките към съпруга му Дейвид Фърниш и семейството им. Русия отхвърля обвиненията в налагане на цензура.

По-рано сър Елтън Джон е критикувал Путин за "абсурдното" му отношение към правата на гейовете.

В интервюто от петък Путин конфронтира либерализма и, говорейки за правата на ЛГБТ общността, казва: "Бог прощава, нека живеят както искат." Но и добавя: "Някои неща ни изглеждат прекалени... Те твърдят, че децата могат да имат пет или шест вида пол". "Нека всеки да бъде щастлив, нямаме проблем с това. Но не трябва да се позволява това да засенчи културата, традициите и традиционните семейни ценности на милиони хора, съставляващи основната част от населението."

В публикация в социална медия сър Елтън пише: "Категорично не мога да се съглася с мнението ви, че провеждането на политики, които прегръщат мултикултурализма и сексуалното многообразие са архаични за нашите общества". Той обвинява Путин в "двуличие" заради коментарите му.

Той напомня за намесата във филма му. "Премахването на всички препратки към моето откриване на пълното щастие чрез 25-годишното ми взаимоотношение с Дейвид и отглеждането на моите двама красиви синове" сър Елтън нарича "сериозна цензура".

"Това ми изглежда лицемерно. Аз съм горд да живея в част от света, където правителствата ни еволюират до степен да признават универсалното човешко право да обичаме когото искаме", коментира сър Елтън Джон. Той нарича даденото му право да сключи брак с партньора си "огромна утеха и щастие".

Преди руското министерство на културата е отричало да е наложена цензора върху филма, който беше пуснат по-рано тази година, но каза, че се очаква филмите да са съобразени със законите, които касаят "педофилията, етническата и религиозната омраза и порнографията".

Страната предложи законова забрана на "гей пропагандата" през 2013 г., с което си навлече гняв и критики от Европейския съд за правата на човека, че тя би била дискриминационна и насърчаваща хомофобията.

През 2015 г. сър Елтън Джон заяви пред Би Би Си, че иска да се срещне с Путин, за да разговаря с него по въпроса за правата на ЛГБТ общността и "абсурдната" позиция на руския президент.

В интервюто си обаче Путин настоява, че либерализмът е "старомоден", защото влиза в конфликт с интересите на мнозинството от населението и с традиционните ценности. "Не се опитвам да обидя никого, защото ние бяхме осъдени за нашата предполагаема хомофобия. Но ние нямаме проблеми с хората от ЛГБТ общността", заявява още Путин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

3

Новак

30.06 2019 в 03:06

Доколкото знам, Сърът е гей, но не транссексуален. Интересно ми е той самия от какъв пол се самоопределя?
В случая това сатанизиране на Путин му прави услуга особено в страни като България. ЛГБТ така силно крещят за нарушените им права, че нарушават моето право да бъда нормален според вижданията на хората от няколко хиляди години насам. Надявам се, че такива като мен все още са мнозинство в обществото и от тази гледна точка Путин е прав - живейте както щете и бъдете щастливи, но не налагайте вашите права над правата на другите.

6145

1

kokoten

29.06 2019 в 18:44

Тоя педерунгел да си гледа Д.Фърниш и да не се обажда много....Педерастка работа...Пфу,развалихте ми неделята с тия боклуци....
 
X

Да помогнем на украинските деца!