Северна Корея изстреля ракета, сирените в Япония завиха

OFFNews 15 септември 2017 в 05:57 11894 25

Северна Корея изстреля балистична ракета, която е прелетяла над северния японски остров Хокайдо и е паднала в Тихия океан, съобщи Ройтерс. 

Поредното ракетно изпитание тази нощ наше време се случва, след като Съветът за сигурност на ООН единодушно наложи за осми път санкции срещу Пхенян заради ядрената и ракетната му програма. 

Предупредителните сирени в Япония завиха, временно спряха скоростните влакове в северните и североизточните части на страната. Ракетата не е повлияла на полетите на самолетите. 

Ракетата е паднала на 2000 км източно от нос Еримо, информира ТАСС, като се позовава на японската система за ранно предупреждение. Няма данни за падане на каквито и да било обекти на японска територия, нито за щети по морски съдове, съобщи генералният секретар на японското правителството Йошихиде Суга. 

Ракетата вероятно е прелетяла 3700 км и е достигнала височина 770 км - достатъчно разстояние, за да достигне тихоокеанския остров Гуам, който бе заплашван от Ким Чен Ун. Северна Корея е изстреляла балистична ракета със среден обсег на действие, оценява обаче Пентагонът, цитиран от световните агенции. Ракетата, която прелетя над северния японски остров Хокайдо, не е била заплаха за Гуам, допълни американската армия.

Ракетата е била изстреляна в 6,57 ч местно време и е паднала във водата в 7,16 часа. 

Последната изстреляна ракета от КНДР беше Hwasong-12, която е със среден обхват, преди около две седмици. Тя също премина над Япония и падна в Тихия океан. 

Американската администрация призовава Русия и Китай да вземат конкретни мерки, за да покажат на КНДР нетърпимостта си към тези безразсъдни изстрелвания на ракети, заяви днес държавният секретар Рекс Тилърсън. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10499

21

Арго

15.09 2017 в 12:49

Да общуваш с интелект зеро е, като да общуваш с кокошка. Просто е безмислено.

8010

20

Велко Сумов

15.09 2017 в 12:34

Корейците май нямат никакво чувство за самосъхранение ако се съди по действията им последните месеци....
 
X

Да помогнем на украинските деца!