След жертвите от наводненията на Филипините: Десетки загинали при пожар в мол

OFFNews 24 декември 2017 в 12:01 3023 0

37 души са загинали при пожар в търговски център във филипинския град Давао снощи. Това съобщи помощник кметът Паоло Дутерте, син на президента на страната Родриго Дутерте, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Пристигналият на място представител на противопожарната служба обяви, че шансовете тези 37 души да са оцелели са нулеви, заяви във Фейсбук Паоло Дутерте.

Пожарът е започнал в събота сутринта местно време в четириетажната сграда. Събралите се хора са попаднали в капан, съобщи Ралф Каной, местен полицай. Той допълнии, че пожарът е продължил часове.

Огънят е избухнал на третия етаж, където са се продавали текстилни, пластмасови и дървени продукти, които се гасят трудно.

Президентът Родриго Дутерте беше кмет на Давао в продължение на две десетилетия и продължава да живее в града. Снощи той посети мястото на пожара, за да изкаже съчувствие на близките на жертвите. 

Трагедията се разигра, докато страната все още се бори с последиците от тежките наводнения от последните два дни. Броят на жертвите вече достигна 200, като все още има хора в неизвестност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!