Тръмп: Подгответе се за Брекзит без сделка и пратете Фараж да преговаря

OFFNews 02 юни 2019 в 11:48 4400 0

Найджъл Фараж трябва да бъде включен в преговорите на британското правителство за Брекзит, а Великобритания - да бъде подготвена да напусне Европейския съюз без сделка, заяви Доналд Тръмп.

В интервю за Sunday Times американският президент разкритикува поведението на британското правителство в преговорите по Брекзит, казвайки, че то е оставило "всички карти" в ръцете на ЕС.

Интервюто излиза преди началото на посещението му във Великобритания, което започва в понеделник.

В него Тръмп казва още, че Борис Джонсън би бил "отличен" лидер на Консервативната партия.

Според президента лидерът на спечелилата евроизборите партия "Брекзит" - Найджъл Фараж - остър критик на премиера в оставка Тереза Мей - може да предложи много в преговорите с ЕС и трябва да бъде включен в тях. 

Междувременно, кметът на Лондон Садик Кан отбеляза, че посещението на Тръмп е "един от най-грубите примери на нарастващата глобална заплаха". В статия за Observer той пише още: "Крайнодесните се увеличават по целия свят, заплашвайки нашите спечелени трудно права и свободи и ценностите, които определят нашите либерални, демократични общества от повече от 70 години".

През април лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин заяви, че е бойкотирал държавния прием в Бъкингамския дворец в знак на протест срещу "расистката и женомразка реторика" на президента Тръмп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!