Тръмп: Путин иска Клинтън да беше президент, тя щеше да намали армията

Тръмп обяви, че е разговарял твърдо с Путин

OFFNews 13 юли 2017 в 18:28 6516 3

Снимка БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че руският му колега Владимир Путин би предпочел неговия опонент Хилъри Клинтън да беше станала президент на САЩ, тъй като тя е щяла да намали драстично армията. 

Тръмп направи изявлението в интервю за телевизия Си Би Ен на фона на разследването за руска намеса на изборите в САЩ с цел да помогне на кампанията на републиканеца. 

"Ние сме най-могъщата страна в света и ставаме все по-могъщи, защото държа много на армията. Ако Хилъри беше спечелила, щеше да намали армията. Енергията ни щеше да е много по-скъпа. Затова Путин не ме харесва. И затова се чудя защо тогава би предпочел мен. От първия ден аз искам силна армия, а той не иска това", коментира Тръмп. 

"От първия ден искам фракинг и всичко, за да намаля цените на енергията. Ще произвеждаме достатъчно енергия за нуждите ни, то и сега е почти така. Ще изнасяме енергия - той не иска това. Той би предпочел Хилъри, която иска вятърни електроцентрали. Той би предпочел това, защото така цените на енергията щяха да се вдигнат, а Русия разчита много на енергията",  каза още президентът на САЩ. 

"Има много неща, които правя, които са противоположни на това, което иска той. Продължавам да чувам, че той би предпочел Тръмп да е президент, но си мисля: "вероятно не", защото аз искам силна армия, тя не би изхарчила парите за отбрана. Когато искам да произвеждаме огромно количество енергия - нови мощности за въглища, газ, фракинг, всички неща, които той не би харесал - никой не споменава това", допълни той. 

"Той иска най-доброто за Русия, аз искам най-доброто за САЩ. И мисля, че в случаи като Сирия, в които можем да действаме заедно, и има много други случаи, в които можем да се разберем и това ще е нещо позитивно", посочи Тръмп. 

Той подчерта, че срещата с Путин на четири очи е била много продуктивна. 

"Понякога няма да се разбираш с някого, в други случаи ще се разбираш. Но имахме много добра среща, на четири очи, беше дълга среща. Беше 2 часа и 15 минути. Всички бяха изненадани от това колко дълга беше, но това е добре. Мисля, че се разбираме много добре и мисля, че това е хубаво, а не лошо. Хората казват, че не трябва да се разбираме. Кои са тези хора? Мисля, че се разбираме много, много добре. Ние сме голяма ядрена сила и те също. Няма логика в това да нямаме някакви взаимоотношения", подчерта Доналд Тръмп.

Американският президент коментира срещата с Владимир Путин и в интервю за Ройтерс, в което обяви, че двамата са обсъждали въпроса за руската намеса на изборите в САЩ в първите 20 или 25 минути от срещата, като е водил твърдо разговора. 

"Казах: "Направихте ли го?". Той каза: "Не, не го направих. Категорично".  Тогава го попитах за втори път по съвсем различен начин. Каза: "Не"," посочи Тръмп.

На въпрос дали вярва на Путин Тръмп обясни: "Вижте, нещо се случи и трябва да открием какво е, не можем да позволим такова нещо да се случи в изборния ни процес. Трябва да разберем какво се е случило".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

14.07 2017 в 00:57

Ми, кво - нормален вариант на кризисен пиар. Там може и да хване декиш.
 
X

Да помогнем на украинските деца!