Тръмп обеща феноменално търговско споразумение в Лондон след Брекзит

OFFNews 04 юни 2019 в 21:34 3369 1

Снимка BBC

Американският президент Доналд Тръмп обеща "феноменално" търговско споразумение между САЩ и Великобритания след Брекзит. 

Тръмп е на посещение в Лондон. Снощи заедно със съпругата му Мелания бяха гости на тържество организирано от кралица Елизабет II. 

Тръмп коментира претендентите за наследници на премиера Тереза Мей след оставката ѝ, която ще е факт в петък. Американският президент спомена бившия външен министър Борис Джонсън. "Познавам Борис, харесвам го, отдавна го харесвам. Мисля, че би се справил много добре", посочи Тръмп, като се изказа положително и за настоящия външен министър Джереми Хънт. 

Тръмп каза още, че Брекзит трябва да се случи. 

"Ще се случи и вероятно трябва да се случи. Това е велика, велика страна и тя си иска своята идентичност, иска да си има собствени граници, да управлява собствените си работи. Това е много, много специално място", подчерта той.

Докато Доналд Тръмп разговаряше с Тереза Мей на Даунинг стрийт, хиляди протестираха срещу него в центъра на Лондон. 

Демонстрантите крещяха, удряха барабани и развяваха плакати в рамките на така наречения "Карнавал на съпротивата" на площад Трафалгар. 

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин направи обръщение към събралото се множество, наричайки демонстрацията "живото въплъщение на това какво означава демократично общество".

Тонът на демонстрацията бе зададен от голяма статуя на Тръмп, който седи върху златна тоалетна чиния с панталони около глезените и пише съобщения в Туитър. На плакатите имаше надписи от рода на "Дръж си малките ръчички далеч от кралицата ни", "Затворете го в Лондонската кула" и "Освободете Мелания!".

Снимка: EPA

Участващата в протестните прояви 64-годишната пенсионирана учителка от Лондон Линда Копълстоун заяви, че е против бездействието на Тръмп по въпроса с климатичните изменения.

"Съсипахме планетата. Неговият глас се чува и може да направи нещо по този въпрос, но избира да не го направи", каза Копълстоун, цитиран от Ройтерс и БТА.

Броят на събралите се бе доста по-малък от този при първата визита на Тръмп във Великобритания през юли миналата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

05.06 2019 в 02:41

Е, по времето на таткото на тая кралица, един американски президент вече феноменално е разглобил бившата британска империя, не без помощтта на таткото на тоя президент.
Сега седим, гризем семки, и лениво превключваме на мача Драгалевски акули (Бистрица) - Павиани (Самоков). Макар че в първото полувреме - скука.
 
X

Да помогнем на украинските деца!