Тръмп уволни съветника си по националната сигурност

OFFNews
10 септември 2019 в 21:32 | 1632 |1
Тръмп - Болтън
Тръмп - Болтън

Президентът на САЩ съобщи в Туитър, че уволнява Джон Болтън от поста съветник по националната сигурност, тъй като не е съгласен с много от неговите действия и препоръки, съобщи Би Би Си.

„Аз информирах Джон Болтън предната вечер, че повече нямаме нужда от неговите услуги в Белия дом. Категорично не съм съгласен с много от предложенията му, както и други служители в моята администрация“, информира Тръмп.
Президентът подчертава, че благодари на Болтън за работата му, а новият съветник ще стане известен през следващата седмица.

Самият Болтън казва, също в Туитър, че е предложил да подаде оставката си в разговор вчера вечерта с Доналд Тръмп. Причините за оттеглянето си обаче Болтън не съобщава. Досегашният му заместник Чарлс Каперман ще бъде временно изпълняващ длъжността.

На брифинг, в който трябваше да участва и Болтън, държавният секретар Майк Помпео заяви, че кадровите промени няма да променят външната политика на САЩ. Той посочи, че съветникът по националната сигурност е бил уволнен от президента, но не е подавал сам оставката си.

Тръмп назначи бившия постоянен представител на САЩ в ООН Джон Болтън за свой съветник през април 2018 г. на мястото на Хърбърт Макмастър.

Препоръчани материали
SC

Рейтинг : 5193

11.09 2019 в 13:56 1
+ 0
- 0
Джон Болтън е един от най-върлите поддръжници на американските военни намеси в чужди страни, така че уволнението му изглежда като разумен ход... засега. Нека първо да видим кой ще го замести. Да не се окаже още по-луд.