Трима турски полицаи са арестувани за трафик на мигранти

OFFNews 21 декември 2019 в 17:52 3045 0

Снимка АА

В Истанбул е разбита организирана група за трафик на мигранти, задържани са трима полицаи и служителка на летище, предаде Анадолската агенция.

Екипите на службата за борба с трафика на мигранти и с търговията с хора са подложили на физическо и техническо проследяване служители и охрана на голямото истанбулско летище и на „Сабиха Гьокчен“. Така на по-малкото са установени двама полицаи, които за един месец са помогнали на 23-има души от Бангладеш и Пакистан да напуснат Турция, като са ги прекарвали с немаркиран автомобил към транзитните полети.

Служителка от паспортния контрол в новото летище на Истанбул пък е регистрирала определени хора като влезли в страната, но е сменяла снимките на документите. По този начин е помагала на много мигранти да се прехвърлят в Европа.

Всички тези услуги са ставали срещу солидно заплащане, но засега не се съобщават повече подробности. С решение на съда тримата полицаи остават зад решетките, четвъртият заподозрян, вероятно жената, е оставен на свобода след медицински преглед и необходимост да остане под лекарско наблюдение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!