Заев: В интерес на България е да сме членка на НАТО и да влезем в ЕС

Скопие обаче няма план Б, ако София реши да блокира интеграцията им, заяви премиерът

OFFNews
03 октомври 2019 в 18:03 | 3179 |2

В интерес на България е да сме членка на НАТО и да влезем в ЕС. Това заяви пред парламента в Скопие премиерът Зоран Заев, цитиран от в. "Слободен печат" и "24 часа".

Македонското издание посочва, че най-новите изявления от страна на държавното ръководство на България за историческите въпроси тревожат опозицията в Северна Македония.

Депутатката от ВМРО-ДПМНЕ Магдалена Манаскова попита премиера дали има план Б, ако България блокира Македония и какво работят смесените комисии.

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев отбеляза, че по определени исторически въпроси и днес съществуват различни мнения. "В интерес на България е да сме членка на НАТО и да влезем в ЕС. Носи икономически интерес за България, други интереси като култура, образование ... и със сигурност е в наш интерес", заяви Заев.

Министър-председателят изтъкна, че няма план Б, ако България реши да блокира европейския път на Македония.

Препоръчани материали
Стефан

Рейтинг : 15278

03.10 2019 в 23:55 2
+ 0
- 0
А още повече е в интерес на България, сърбоманите в Скопие да се затрият.
Не те знам ти откъде си родом, освен от някоя американска банка. А на мене половината ми род е от Струга, и аз мисля така. Айде холан, разбирач от български интереси. Слушай кво ти пее Каракачанов, или бегай къде Белград.
Макар че, от това сърбия няма да възкръсне.
хлебчо

Рейтинг : 414

03.10 2019 в 18:10 1
+ 12
- 0
Да,ама НЕ Е В ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ,СЕВ.МАКЕДОНИЯ ДА ВЛИЗА В ЕС...БЕЗ ДА ПРИЗНАЕ,ЧЕ Е КРАЛА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ,ЗАЩОТО ПОСЛЕ ЩЕ КАЖЕ,ЧЕ ЩОМ СМЕ Я ПРИЕЛИ,И ЩОМ СМЕ ПРИЗНАЛИ ПЪРВИ СУВЕРЕНИТЕТ НА НАВАТА ДЪРЖАВА МАКЕДОНИЯ,ЗНАЧИ СМЕ СЕ СЪГЛАСИЛИ,ЧЕ НЕЙНАТА ИСТОРИЯ Е ОТДЕЛНО ОТ БЪЛГАРСКАТА! Заю-Баю,дребния тарикат,се опитва да ни баламосва! Ако ги приемем без да се променят,после никога няма да можем да ги накараме,защото ЕС ще стои зад тях!