Загиналите в Магнитогорск са 39, прекратиха спасителната операция

OFFNews 03 януари 2019 в 18:06 2593 1

Снимка РИА Новости

Тялото на 39-и загинал бе извадено днес изпод отломките на срутилата се на 31 декември част от жилищна сграда в руския град Магнитогорск след предполагаема експлозия на битов газ, предаде ТАСС, цитирана от БТА. 

От федералното министерство на извънредните ситуации съобщиха, че тялото е на жена. Според тях това е последната жертва на трагедията. Издирвателно-спасителните работи са преустановени. Продължава само издирването на домашни животни.

Днес бе изнесена от развалините жива котка, а след спиране на операцията спасители извадиха от един от апартаментите куче. Видеото със спасеното животно бе публикувано на официалния канал на губернатора на Челябинска област Борис Дубровски в Телеграм.

В ранните часове на последния ден от миналата година в един от входовете на десететажен блок в уралския град стана експлозия, която предизвика срутване.

Според руския Следствен комитет най-вероятната причина за взрива е изтичане на битов газ. Трагедията се е разиграла преди разсъмване, когато повечето от обитателите на сградата са спели.

Освен 39-имата загинали има шестима оцелели, от които петима - две деца и трима възрастни - са на лечение. Градските власти съобщиха, че засегнатите от експлозията два входа на десететажната сграда ще бъдат изцяло разрушени, защото не подлежат на възстановяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6162

1

red-army

03.01 2019 в 23:53

Защои не ни съобщавате за следващата паднала сграда в необятната рус? Окончатлена победа на социализъма се очертава. Направо голям шлем на соц строителството.

Нищо де в Москва вдигат нови необстъргачи за любовниците на депутати, олигарси, министри........Пък и завод на BMW има в Русия.
 
X

Да помогнем на украинските деца!