71 възрастни без документи са открити в къща за гости и социален дом в ловешко село

OFFNews 11 май 2020 в 20:54 5461 0

Прокуратурата откри 71 възрастни, повечето от тях без документи, в къща за гости и в социален дом в с. Добревци, област Ловеч. Това обявиха от държавното обвинение. Образувано е досъдебно производство за присвояване на пари и документни престъпления.

На 8 май 2020 г. е извършено претърсване и са иззети множество документи и други веществени доказателства в къща за гости собственост на едноличен търговец, с управител С. Г., и социален дом, с управител П. Г., които се намират в с. Добревци.

С оглед спецификата на разследването по време на процесуално-следствените действия са присъствали представители от МВР, служители от НАП, здравната инспекция, спешна помощ, агенцията по храните, социално подпомагане.

Двете сгради са регистрирани под различни наименования в Министерство на туризма, Агенция "Социално подпомагане" - София и Община Ябланица. Там са констатирани фрапиращи нарушения на въведените противоепидемични мерки против разпространението на COVID 19, добавя прокуратурата.

Поради това един от двамата управители - С. Г., е привлечен като обвиняем и е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Но ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!