Адвокатът на Полфрийман: Клиентът ми иска да изчисти името си

OFFNews 03 юни 2020 в 22:39 3170 0

"Продължаваме да търсим истината", заяви адвокатът на австралиеца Джок Полфрийман - Калин Ангелов, по бТВ радио. Така той аргументира настояването на Полфрийман да поиска възобновяване на делото. 

Австралиецът бе осъден на 20 г. затвор за убийството на студента Андрей Монов, излежа 12 от тях и бе пуснат на свобода през есента на миналата година.

Адвокатът му е изготвил молба до главния прокурор Иван Гешев, публикувана на фейсбук страницата на Полфрийман. Юристът твърди, че клиентът му не е убил момчето умишлено и по хулигански подбуди. В искането е посочено, че има нови данни и неизяснена информация, която трябва да се провери.

"Човекът иска да се изясни истината и да изчисти името си. За него има правен и житейски проблем", коментира адвокат Ангелов. Той иска да докаже, че австралиецът е действал при неизбежна отбрана. 

От думите на Ангелов се разбра, че ще настоява да се вземе предвид клип от случилото се във фаталната нощ. В клипа се вижда, че Полфрийман се намесва в спора между групата на Монов и други двама. 

"Вече можем да поставим въпроса дали тази отбрана съответства на опасността, но в никакъв случай не е въпрос на хулиганство, а той (Полфрийман) е осъден за това", обясни Калин Ангелов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!