Александър Ваклин: Не познавам жената до Гешев, казаното от Иванчева е фейк нюз

OFFNews | 18 май 2019 в 11:43 | 6726 |3

„Първоначално се шокирах от присъдите по делото, но след това се замислих, че залагайки тези тежки наказания за корупцията, законодателят е квалифицирал тези действия като обществено опасни. Те са квалифицирани не като престъпления срещу един индивид, а срещу цялото общество. Корупцията води след себе си последствия за всички.”, заяви Александър Ваклин в „Тази събота” по повод приключването на първия етап от знаковото дело срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюргеров.

На първа инстанция тримата бяха признати за виновни за искане на подкуп в особено големи размери и осъдени съответно на 20, 15 и 12 години затвор. Присъдата беше мотивирана в над 260 страници

„Аз свърших това, което трябваше да свърша. Това безобразие трябваше да бъде докладвано. Доволен съм, че съдът е обосновал в 260 страници това ужасно престъпление”, убеден е Ваклин.

„Нямам проблем да се изправя очи в очи с Иванчева”, категоричен е бизнесменът и окачестви изказванията на бившата кметица на „Младост” като „фалшиви новини”. В заключенията на съда се казва, че действията на Ваклин могат да се определят като провокация за подкуп. 

„Те поискаха без никаква провокация от моя страна парите за първия проект. Просто исках да видя докъде ще стигнат за 65 000 квадрата. Не знаех, че е формулирано в закона”, сподели бизнесменът.

"Това, че съм казал, че имам и други проекти, ги провокира да поискат допълнително пари. Аз го направих, за да видя докъде ще стигне наглостта им", коментира предприемачът.

Той твърди, че не познава жената до Иван Гешев Детелина Ханчева, по повод разследването на сайта Frognews, че Детелина Ханчева, е имала обща фирма с човек на име Марио Кръковски, който от своя страна има общ бизнес с Александър Ваклин. 

"1995 година прекарах Нова година на студентски купон с господин Лозан Панов, знам, че е добър кулинар и прави хубава
баница, но това значи ли, че имам нещо общо с ВКС?", попита Ваклин.

Препоръчани материали
ордер

Рейтинг : 11250

18.05 2019 в 16:05 3
+ 11
- 0
МААНИ, МААНИ, АМА И ТОЗИ ФАКТ НЕ Е ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ!!!!!

„Александър Ваклин - милионерът натопил кметицата на Младост, се оказа с виден буржоазно-реститутски произход.
Той е ПЛЕМЕННИК на небезизвестния русофоб и пръв атлантик - Александър Йорданов (грух-грух).
От политическата трапеза тръгва и бизнесът му. Фирмата Софийски имоти е продала на безценица на посредник 14 декара в Младост. Този посредник ги е продал на Ваклин само за 3,8 млн. лв. Т.е. 5-6 пъти под пазарната цена.
С подобен актив, Ваклин лесно получава кредит, просто защото дори само с цената на земята, може да го върне, дори нищо да не построи.
И така върви величествената кариера на "бизнесмена с европейско мислене", дето бил консултирал не знам си кой в Лондон.
Реално нищо не е консултирал, бил е обикновен дребен търговец. След това се е върнал тук, и с щедри герберски субсидии, е станал едър предприемач.
Иванчева очевидно е спряла негов проект, вероятно без да е било преднамерено - просто защото тя спря доста проекти, в опит да спаси градинки и площадки. И височайшият бизнесмен веднага си намери прокурори и ченгета да я орезилят и отстранят.“...........

http://varg1.blog.bg/novini/2018/04/22/milioneryt-s-podkupa-se-okaza-plemennik-na-aleksandyr-iordan.1605040

Новак

Рейтинг : 10213

18.05 2019 в 15:07 2
+ 10
- 0
Не знам защо като чета такива думи все се сещам, че навремето тези, които доносничаха и съсипваха живота на хора защото разказват вицове, също бяха силно убедени, че се бореха със злите хора в полза на обществото.
А и един въпрос - след като съдът класифицира действията му като подстрекателство към подкуп, това не е ли достатъчно прокуратата да му потърси съдебна отговорност? Ако предложиш 20 лева на полицай може и да те окошарят, но ако предложиш няколко хиляди тогава си “съвестен гражданин”.
rrr11

Рейтинг : -375

18.05 2019 в 13:29 1
+ 10
- 0
На някои хора им личи много като лъжат. Този е нагледен пример.