Делото за починалата в Шейново родилка започва отначало

OFFNews 05 ноември 2019 в 10:46 2510 0

Делото за починалата в АГ "Шейново" родилка Деяна Георгиева започва отначало, съобщи майката на жертвата Людмила Велинова, цитирана от БГНЕС.

„Делото се върна на изходна позиция благодарение на съдебния заседател Пламен Киров. Целият съдебен състав си даде отвод заради неговото поведение към председателя съдия Ангелова, както и към мен. Най-вероятно са му платили и той е маша в ръцете на обвиняемите”, коментира Велинова.

Случаят беше почти на финала. Оставаше да се разпитат още шестима свидетели и вещите лица по експертизата. Към момента са разпитани вече 36 свидетели.

В средата на 2017 г. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт срещу шестима лекари от две болнични заведения - "Шейново" и Пирогов, които при професионална непредпазливост причинили смъртта на родилката Деяна Георгиева. Повдигнати бяха обвинения. Според съобщеното от прокуратурата в случая са налице два основни пропуска - оставянето на части от плацентата в матката при извършване на цезарово сечение, което е причина за сепсис, и забавяне на третата коремна операция със седемнадесет дни след лапароскопията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!