Още един задържан за разпространяване на детско порно

OFFNews 21 ноември 2022 в 11:40 1636 0

Снимката е илюстративна

Снимка pixabay

Снимката е илюстративна

Софийският районен съд задържа под стража обвиняемият за разпространяване порнографски материали с деца О.С., съобщи Софийската районна прокуратура.

Мъжът беше задържан в София в петък в рамките на мащабна операция за разкриване на мрежа за разпространението на порнографски материали с участието на деца.

Акцията се проведе с участието на прокуратурата, Националната следствена служба и Главна дирекция "Борба с организирана престъпност" на МВР в няколко града в страната. По време на акцията в столицата бяха задържани още четирима мъже.

Обвинението към О.С. е за това, че в периода 20 октомври - 18 ноември е разпространил в интернет до порнографски материали – снимки и видеоклипове, с участието на непълнолетни, до неустановен брой интернет потребители.

В края на миналата седмица по случая беше образувано досъдебно производство. От прокуратурата уточняват, че в хода на разследването са извършени оглед на местопроизшествието, претърсвания и изземвания на веществени доказателства, има изготвена експертиза и са разпитани свидетели.

Разследващите са намерили множество файлове с порнографски изображения на непълнолетни и малолетни лица. Открита е и програма, използвана за тяхното разпространение до други лица.

В момента обвиняемият О.С. е с мярка за отклонение, която подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!