Съдът решава да остави ли в ареста Пейко Янков от групата на Очите

OFFNews 15 август 2018 в 10:28 1489 0

Съдът решава да остави ли в ареста Пейко Янков от групата на Очите

В Специализирания наказателен съд е внесено искане от страна на Специализирана прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо общинския съветник Пейко Димитров Янков. На 13 август той беше обвинен за участие в групата за рекет, нанасяне на телесни повреди и разпространение на наркотици на Митьо Очите. 

Делото ще се разгледа от 16 състав на Специализирания наказателен съд и е насрочено за 13.00 часа.

Пейко Янков, който е син на убития през 2007 година бизнесмен Димитър Янков и лидер на Свободен избор за либерална алтернатива” (СИЛА), се предаде в полицията.

С обвинение се сдоби и заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев. Според държавното обвинение той е помогнал на Очите да се укрие в периода от 2 до 5 август в турския град Истанбул.

Групата на "несебърския бос" беше разбита при спецакция на прокуратурата и МВР в началото на август. От разясненията на прокурори по случая властите са били наясно, че Димитър Желязков е напуснал страната и точното му местоположение било ясно. Той обаче не бил задържан, защото към този момент срещу него не е имало повдигнати обвинения. От прокуратурата са категорични, че няма теч на информация.

Желязков беше арестуван от турската полиция на 4 август в хотел в Истанбул. Очаква се той да бъде екстрадиран у нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!