Синът от Бандата на Мила се предал преди два дни, върнал се в ареста след 3 г. укриване в чужбина

OFFNews 10 юни 2018 в 08:16 10179 0

Издирваният с червена бюлетина от Интерпол Мартин Георгиев - Джито, който от три години се укрива в чужбина, се е върнал в страната и се е предал преди два дни. Очаква се днес специализираният наказателен съд да реши дали да го остави за постоянно в ареста, научи OFFNews от спецпрокуратурата. Делото по мярката за неотклонение е насрочено за 12.30 часа днес.

Мартин е син на Мила Георгиева, подсъдима като шеф на организирана престъпна група за ДДС измами, занимавала се и с други престъпления, сред които разпространение на наркотици и убийства. През януари 2015 г. тя бе арестувана след зрелищна акция в Бояна, заедно с бившия си съпруг, доведения си брат, родния си брат и още няколко души, а Мартин успя да се укрие и да избяга. 

Името на Мила Георгиева, която е доведена дъщеря на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, нашумя през 2012 г., когато МВР проведе акция под кодовото наименование "Универсалните". Тя бе заподозряна за участие в група за ДДС измами заедно със сина на бившия земеделски министър Георги Танев – Иван Танев, по прякор Универсалния. Георгиева бе задържана, след като се завърна в България от чужбина. 

Синът на Мила Георгиева е известен с прякорите Мартин-Джито и Малкия Митьо Очите и е свързван с разпространение на наркотици. Твърди се, че той става бос на разпространението на марихуана в София след стрелбата по Златомир Иванов - Баретата, който му преотстъпва бизнеса с трева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!