Убиецът на Виктория Маринова няма да лежи доживот, признал си зверствата

OFFNews 22 април 2019 в 14:00 4484 0

Делото срещу 21-годишния Северин Красимиров, обвинен в убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, започна в Русенския окръжен съд. 

Красимиров беше доведен от затвора в Белене, той е обвинен за блудство, изнасилване и умишлено убийство на Маринова. Делото ще се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като Северин Красимиро се признава за виновен и по трите обвинения.

Това на практика означава, че той ще се спаси от най-тежкото наказание, а именно доживотен затвор без право на замяна, съобщи БНТ. 

Близките на Виктория Маринова поискаха обезщетение от общо 450 000 лева за нанесените морални щети. 

Убийството на Виктория беше извършено на 6 октомври миналата година. Тялото ѝ беше открито до тенис кортовете в Русе. За четири дни полицията успя да установи извършителя и да го задържи в Германия, където Северин се беше укрил при роднини.

Разследването продължи близо половин година и установи, че Северин е единственият извършител на престъплението, което е било продиктувано от сексуални подбуди и не е извършено заради професионалната работа на Виктория Маринова, каквито версии се появиха в първите дни на убийството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!