България и Гърция ще задълбочат сътрудничеството си в сферата на туризма

OFFNews
23 януари 2020 в 13:53 | 1198 |1

Правителството одобри проект на Програма за съвместни действия между Министерството на туризма на Република България и Министерството на туризма на Република Гърция в областта на туризма за 2020-2022 г.

Двете страни декларират готовност да засилят приятелските си отношения и да допринесат за допълнителното развитието на сътрудничеството в областта на туризма.

България и Гърция ще насърчават съвместното си сътрудничество, както за развитие на видовете туризъм с най-голям потенциал за привличане на туристи, така и в областта на инвестициите, квалификацията на кадри, създаването и развитието на организации за управление на дестинациите, организиране на съвместни инициативи по случай 140-та годишнина от установяване на дипломатически отношения, международни организации в областта на туризма и др.

Гърция е сред основните туристически пазари за страната ни. За периода януари - ноември 2019 г. Гърция заема втора позиция по брой туристически посещения на чужденци в България, като се отчита ръст от 5,2% спрямо същия период на предната година. Данните на Националния статистически институт показват, че и през 2018 година Гърция е била втора сред входящите туристически пазари на България.

Препоръчани материали
Бухльо

Рейтинг : 11498

10.02 2020 в 22:38 1
+ 0
- 0
То ние в Гърция сме се задълбочи ли достатъчно, а тях с какво ще ги привличаме?
Затова ли щели да декриминализират проституцията?