Агенцията по заетостта е с нов директор, бившият шеф се задържа на поста 11 месеца

OFFNews 20 декември 2022 в 11:25 2529 0

Полина Маринова

Снимка Агенция по заетостта

Новият изпълнителен директор на Агенцията по заетостта Полина Маринова

Полина Маринова е новият изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, съобщиха от институцията. 

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров е назначил Маринова, която е дългогодишен служител в агенцията.

Досегашният изпълнителен директор Смилен Вълов, който е част от АЗ повече от 16 години, беше назначен на 18 януари от бившия министър на труда и социалната политика Георги Гьоков (БСП). В съобщението за новото назначение не се почват причините за смяната на директора. 

Полина Маринова започва професионалния си път в сферата на пазара на труда през 1997 г. в дирекция „Бюро по труда – Младост“ в София. Оттогава преминава през експертни и ръководни длъжности в системата на Агенцията по заетостта.

От 2016 г. до момента ръководи дирекция „Регионална служба по заетостта“ – София, където отговаря за планирането и реализирането на държавната политика на пазара на труда, предоставянето на посреднически услуги по заетост, професионалното ориентиране и обучението на възрастни.

"Изборът на Полина Маринова за изпълнителен директор на Агенцията по заетостта показва стремежът на ръководството на МТСП да залага на професионализма, опита и приемствеността. Основните й задачи ще са свързани с ускоряването на работата по модернизирането на услугите на АЗ и подобряването на координацията в структурата на институцията", пишат от Агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков