Денят на Европа: Знакови сгради бяха осветени в цветовете на ЕС (снимки)

OFFNews 09 май 2024 в 15:12 1331 0

Снимка ЕП

Крепостта Царевец, Велико Търново

Месец преди изборите за Европейски парламент на 6-9 юни над 60 града в цяла Европа ще покажат послания, призоваващи гражданите да гласуват.

Триумфалната арка в Париж, Колизеумът в Рим и Гран Плас в Брюксел са сред многото забележителности в целия ЕС, които ще бъдат осветени, за да отбележат 9 май, Деня на Европа и едномесечното обратно броене за европейските избори (6-9 юни). Те ще покажат посланието на предизборната кампания "Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб".

Сред другите забележителни сгради и паметници, които участват, са мостът "Самюел Бекет" и сградите на националния парламент в Дъблин, кметството на Вилнюс, форт Сен Анджело във Валета, президентският дворец в Братислава, площад "Сибелес" в Мадрид, националният парламент в Букурещ.

Национална галерия - Двореца в София ще се превърне в екран за визуалния спектакъл "Твоят глас", който ще отведе зрителите на пътешествие из сложния пейзаж на избора, където всеки прекрачен праг е стъпка в неизвестното, но и неповторима възможност.

Спектакълът "Твоят глас" започва в 21 ч. на 9 май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови