България ще има почетен консул в американския щат Юта

OFFNews 16 ноември 2022 в 21:04 1112 2

Прово

Снимка wikimedia

Град Прово в американския щат Юта

Министерският съвет прие решение за назначаване на почетен консул на България в град Прово в американския щат Юта.

За почетен консул е назначен Кърк Джоуърз - член на адвокатските колегии на Вашингтон, окръг Колумбия; щата Юта; Върховния съд на САЩ; Окръжния съд на САЩ за окръг Колумбия; Десети окръжен апелативен съд на САЩ.

От 2015 г. Кърк Джоуърз започва работа в корпорацията за производство и търговия с етерични масла „doTERRA International”, като понастоящем е неин президент за Северна Америка и отговаря за корпоративните връзки. Има съществен принос за успешното разрастване на дейността на корпорацията на територията на Европа, в това число и в България, която многократно е посещавал.

"Назначаването на почетен консул на България в град Прово, щата Юта, ще допринесе за разширяване на контактите с местната администрация и по-нататъшното задълбочаване на отношенията със САЩ в ключови за страната ни области като двустранната търговия, инвестициите, туризма, информационните технологии, науката, образованието и културата" - заявиха от правителствената пресслужба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

2

Johnny B Goode

17.11 2022 в 15:55

Пак нищо не си разбрал с тази старческа склероза. Само русофобски трол съм.
Освен това, не живея в US, но нямам нищо против да ме наричаш "кравар". Това е една благородна и достойна професия, за разлика от подлизурко и пенсиониран г@зоблизец на щат в руско посолство.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews