Бележник 2022: Каква е оценката за грижата на държавата към децата (на живо)

OFFNews 28 април 2022 в 10:30 820 0

Каква оценка пишат за грижата на държавата за децата през 2022 г. от Национална мрежа за децата?

Представянето на годишния доклад „Бележник 2022: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?" може да гледате на живо от от 10.30 до 12.00 ч тук:

„Бележник“ е единственият по рода си независим доклад, който оценява напредъка на държавните политики за деца чрез анализ, основан на факти и данни, в 9 области: Участие на децата, Благосъстояние на децата, Семейна среда и алтернативни грижи, Закрила от всички форми на насилие, Правосъдие за деца, Ранно детско развитие, Детско здраве, Образование, Спорт, Култура и свободно време. Той включва и конкретни препоръки за бъдещата работа на държавата и институциите.

Автори на Бележник 2022 са 30 експерти от гражданските организации и 7 външни оценители. Чрез проведените анкети във формирането на оценките и препоръките се включиха и 160 деца, млади хора, родители и професионалисти, както и децата-„рапортьори” от Националния Юрочайлд форум.

Акцент в Бележник 2022 е темата за управление в криза и как се отразиха пандемията от КОВИД-19, политическата криза през 2021 г., социално-икономическата ситуация и войната в Украйна върху системата за социална закрила в България. Специално внимание е отделено и на Европейската детска гаранция като инструмент на Европейската комисия за изкореняване на поколенческата бедност и повишаване на благосъстоянието на децата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews