Днес и утре честваме 100 години от освещаването на Руската църква в София

OFFNews 29 ноември 2014 в 09:28 8733 3

Снимка: http://www.photostreet.info/

Днес и утре ще бъде отбелязана 100-годишнината от освещението на храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец", по известен като Руската църква, която се намира на бул. "Цар Освободител" 3, съобщиха от Светия синод.

В тържествените чествания ще участва патриарх Неофит, както и официална църковна делегация на Руската православна църква начело с Екатеринбургски и Верхотурски митрополит Кирил.

В събота от 9 часа в Актовата на зала на Руския културно-информационен център (РКИЦ) се открива конференция "Русия-България: образи на духовното единство", в която ще вземат участие видни учени от България и чужбина. В 10.30 часа е откриването на фотоизложбата "Към 100-годишнината от Великото освещение на Николския храм-Подворие в София" в Мраморната зала на РКИЦ. От 18.30 часа започва всенощно бдение в Руската църква "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" в София.

В неделя от 9 до 11.30 часа патриарх Неофит ще отслужи литургия в църквата, а за 18 часа в храм "Св. София Премъдрост Божия" е планиран празничен концерт с участието на Софийския свещенически хор и хора на Патриаршеското Подворие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков