Дондуков готов изцяло до 20 дни, пускат движението

Догодина местят трамваите по Скобелев

OFFNews 31 октомври 2017 в 13:37 5289 1

До 20 ноември ще бъде възстановено изцяло движението по столичния булевард "Дондуков". 

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери днес ремонта по бул. „Тодор Каблешков“. Участъкът от бул. „Бъкстон“ до Кауфланд ще бъде готов около тази дата, каза още Фандъкова. За следващото лято ще остане частта до бул. „Цар Борис III“ с цялостна реконструкция на кръстовището.

Ако е необходимо и има да се доработва по "Дондуков", това ще се извършва допълнително, важно е да се пусне движението, подчерта Фандъкова. 

През следващата година един от най-големите обекти ще бъде бул. „Граф Игнатиев“, подготвя се и проекта за преместване на трамвайната линия на бул. "Скобелев" между новата сграда на Районния съд и НДК. „Започваме с реконструкциите на трамвайните линии по бул. „Цар Борис Трети“ и по ул. „Каменоделска“. В момента текат обществените поръчки за това, обясни кметът. „Ще правим всичко възможно, за осигуряване на по-чист въздух в София. През последните години сме изградили над 20 км мрежа и сме осигурили спестяване на около 70 хил. тона годишно вредни емисии“, заяви кметът.

До участие в търгове за големите инфраструктурни проекти няма да се допускат фирми, чиито договор е бил прекратяван заради некачествена работа, включени в списъка в Агенцията за обществените поръчки, каза още Фандъкова.

Тя увери, че контролът върху качеството на ремонтните дейности е изключително сериозен и всички законови механизми са заложени в договорите с фирмите. По думите на кмета за последните 2-3 години са наложени санкции за над 2 млн. лева. Фандъкова гарантира, че не се плаща за лошо и некачествено свършена дейност. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков