Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Фандъкова иска афганистанците да бъдат изведени от бежанските центрове

OFFNews 07 октомври 2016 в 15:07 9517 2

Държавната агенция за бежанците да започне поетапно извеждане от центровете във „Военна рампа“ и в „Овча купел“ на афганистанските граждани, които имат рисково поведение. 

Това е поискала Йорданка Фандъкова от ДАБ. Осигуряваме видеонаблюдение, осветление и постоянни полицейски патрули в районите с бежански центрове и струпване на мигранти за повече сигурност на българските граждани. Българите са съпричастни към хората и семейства с деца, които бягат от война, но се притесняват от мигрантите с агресивно поведение. Напрежение и страх пораждат групите от млади мъже, основно от Афганистан, които отказват да се съобразяват с общоприетия ред, обясни кметът на София на конгреса на ЕНП- Жени, посветен на темата за миграцията.

Фандъкова подчерта, че за нея е изключително важно постигнатото споразумение между ЕС и Афганистан за връщане на мигрантите, на които е отказан статут. 

Подкрепяме усилията на Държавната агенция за бежанците за създаване на центрове от затворен тип за хората, които нарушават обществения ред, както и предложението за зониране на свободното движение на мигрантите, които са в процедура по получаване на статут, каза Фандъкова. Тя заяви, че се надява част от 160 млн. евро за подсилване на границата да бъде отделена за техническо обезпечаване на столичната дирекция на полицията, която реално отговаря за огромен брой мигранти, пристигащи в столицата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13924

1

ScrewIslam

07.10 2016 в 18:29

Браво на Фандъкова!

И един въпрос към правителството: Защо не екстрадирате афганистанците, пакистанцитее,еритрейците, нигерийците, и всякакви други псевдобежанци? Те са заплаха за националната сигурност и нямат основания да подават иск за бежански статут.

Война се води само в Сирия! Само някои сирийци имат основания за бежански статут. Останалите трябва да се репатрират НЕЗАБАВНО!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews