И на 2 октомври ще става за плаж - 24 градуса и на пясъка, и в морето

OFFNews 02 октомври 2023 в 00:27 1180 0

плаж

Снимка БГНЕС

Плаж.

През нощта по-значителна облачност ще има над източната половина от страната и на отделни места ще превали слаб дъжд.

Над Западна България ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен, в Източна България северен вятър и с него ще проникне малко по-хладен въздух. Минималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 10° и 15°, в София 8-9°. През деня ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. На отделни места, главно в Централна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб и умерен северозападен, в Източна България северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София – около 22°, показва прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността над масивите от Централна България и на места там ще превали дъжд. Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 – около 8°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 25°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!