Измамата с евтини самолетни билети във Фейсбук действала от поне 8 години

OFFNews 11 октомври 2017 в 20:32 8983 0

Измамата с евтини самолетни билети във Фейсбук е действала от поне 8 години, разказват приятели на мъжа, който измами десетки потребители. 

Зад фалшивия профил с името Александър Николов вероятно стои Спас Василев от Кочериново, като един от постовете му издаде откъде публикува. 

В мрежите 35-годишният Александър Николов се представя като добре образован мъж, който живее в Париж. За себе си твърди, че е работил щабовете на френски кандидат-президенти, а в последните няколко години, че е служител в компании като „Еърбъс”.

Така той започва да предлага и да осигурява евтини самолетни билети. По тази схема измамени са семейството Габриела и Александър Стоименови, които губят 4000 лева за билети до Мексико.

"Много хора пропищяха от него и тогава се е усетил, че трябва да се усъвършенства, иначе ще го намерят. Той това работи - да се свързва с хората и да им пише. По този начин печели пари", разказа приятел на Спас Василев пред bTV.

По думите му в началото жертви на Спас били предимно негови приятели. 

"Доста хора се почувствахме глупаво, излъгани от човек, който уж ни беше приятел", казва той.

Спас учи френски език в благоевградска гимназия, а преди това - в училището в Кочериново. Студентските си години изкарал в Ница. На приятели разказал, че работи на летището в Ница, споделял и идеи за офис в България. 

Според разследващи последните измами на Спас Василев надхвърлят 20 000 лева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша