Изпитите за кандидат-шофьорите двойно по-скъпи от днес

OFFNews 06 декември 2011 в 15:15 1806 0

  Практическият и теоретичният изпит за кандидат-шофьорите поскъпват от днес. Всеки ще се плаща отделно, и кормуването, и явяването на листовки ще струва по 20 лева, т.е. общо 40 лева. Сега при плащане наведнъж двата изпита струваха общо 20 лева.

Промяната в цените е въведена чрез обнародвана днес поправка в Тарифа №5 на Министерството на транспорта.

Доста по-скъпо ще излиза явяването на листовки не пред ДАИ, а пред лицензиран учебен център. Там вече сумата не е 20, а 100 лева, пише в тарифата.

По-голямата част от промените в тарифата са свързани с опасните товари. Например таксата за явяване на изпит за консултант по безопасността при превоза на опасни товари се разделя и ще се плаща според това коя част – първа или втора, от изпита се държи.

Въвежда се такса за разглеждане на заявление и издаване на удостоверение за одобрение на ППС, превозващи определени опасни товари, и за продължаване на срока на удостоверението.

Предвиждат се такси за издаване на удостоверение за изменение на конструкцията на ППС и за индивидуално одобряване на ППС (по 100 лв.), както и за издаване на удостоверение за определяне на техническа служба (200 лв.).

Отменят се някои такси, тъй като е отпаднало предоставянето на административни услуги – напр. издаването на дубликати за разрешителни за международен превоз на пътници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews