Какви са предимствата на гладкоцевните ловни пушки?

OFFNews 19 декември 2023 в 16:50 427 0

Снимка zarimex.eu

За да направите лова не само удовлетворяващо, но и ползотворно хоби, трябва да изберете подходящото оборудване, което да ви осигури превъзходство пред целта. Гладкоцевните ловни пушки се характеризират като едни от най-предпочитаните сред начинаещи и професионалисти в областта. Какви са предимствата на тези оръжия и защо да изберете точно тях за следващия ловен сезон? От Zarimex споделят повече за видовете гладкоцевните пушки и техните положителни черти.

Какво представляват гладкоцевните ловни пушки?

Това са едни от най-разпространените оръжия, използвани за лов. Подходящи са за стрелба по панички и отстрелване на дребни хищници, птици, като е възможно да се използва още и за по-големи таргети – диви прасета.

Устройството на този вид ловна пушка е просто. Състои се от цев, приклад и затворна глава.

Съществуват различни видове, като като едно от нещата, по които се различават, е броят на цевите – едноцевни, двуцевни и трицевни. Те използват сачми или специален вид куршуми, наложили се по име на популярния производител "бренеке".

Кои са преимуществата на гладкоцевните ловни пушки?

Тези средства за улов на дивеч разполагат с редица положителни свойства, което ги прави предпочитани сред по-голямата маса от ловци.Предимствата им, са:

1. Точност и безопасност

Предпазителите са автоматични при повечето модели, което означава, че след изстрел и при презареждане, спусковият механизъм се блокира.

Тези оръжия са много точни на близки разстояния, но и при по-голяма дистанция могат да произведат правилен изстрел и да повалят мишената.

2. Лесно управление и поддръжка

Освен че са точни, те са лесни за управление, прицел и изстрел. Това ги прави подходящи за употреба дори и от начинаещи.

3. Бързина

Изстрелването на сачмите или куршумите се извършва бързо. Особено при двуцевките, презареждането и вторият изстрел отнемат минимално време, което е голямо предимство в процеса на ловуване.

4. Лекота

Теглото на гладкоцевните модели е поносимо, позволява по-голяма маневреност и по-дълъг лов. Теглото е около 3 кг, като варира според модела.

5. Качество и материали

За направата на тези оръжия се използват висококачествени материали, сред които е и хромникеловата стомата, от която се произвеждат цевите. За прикладите се използва качествен дървен или полимерен материал. Тези оръжия за лов са устойчиви, издръжливи и при правилна поддръжка и употреба могат да служат на притежателите си вярно години наред.

Това са основните предимства на този вид средства за ловуване. Допитайте се до мнението на специалисти при избор на конкретен модел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews