Конфискуваха имущество за 800 000 лв. от наркопласьор и фалшификатор

OFFNews 16 май 2016 в 11:45 3086 1

Конфискуваха имущество за 800 000 лв. от наркопласьор и фалшификатор

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) спечели две дела за близо 800 000 лв. срещу двама души, осъдени за фалшификация на документи и за разпространение на наркотици. Процедурата срещу двамата е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. С тези две решения общата стойност на имуществото по делата, спечелени от КОНПИ с окончателно влезли съдебни актове от началото на 2016 г. възлиза на 6 825 325 лв., съобщиха от комисията

С необжалвано и влязло в сила решение на Кюстендилския окръжен съд от Стоян Гецев се отнема имущество на обща стойност 462 060 лв., което включва две къщи и три ниви на територията на общините Петрич, Невестино и Кюстендил, левовата равностойност на дружествени дялове и суми от продажбата на имущество. Гецев има присъда за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици и в криминалните среди е известен с прякора „Кравата“.

След решение на Върховния касационен съд, което не допуска обжалване на постановеното от Варненския апелативен съд, от Мустафа Джемалов се отнема триетажна сграда с магазини, офиси и жилищна част в Търговище, както и суми от продажба на имущество на обща стойност 332 000 лв. Мустафа Джемалов има присъда за изготвяне на фалшиви документи за самоличност и удостостоверения за завършено образование.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

1

Izalina

16.05 2016 в 13:43

Тези приходи в бюджета по ми допадат пред жалките напъни на Горанов и сие да резнат я ветерани, я майки, я някой нов данък "въздух" да съчинят.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки