Лоша организация развали голямо новогодишно парти в Ню Бояна

Много от платилите билет не успели да влязат, организаторите се извиниха

OFFNews 02 януари 2024 в 21:03 22175 2

Снимка EXE

Десетки хора, платили по около 160 лева за новогодишно парти в "Ню Бояна студиос", се оплакаха от лоша организация и провалена вечер. Според потребители в социалните мрежи заради многобройните опашки се е наложило да посрещнат 2024 г. посред множество, опитващо се да влезе на партито. 

Потърпевши описват пред "Дневник" новогодишното парти в "Ню Бояна студиос", организирано от столичната дискотека EXE, на което са присъствали близо 12 000 души като опасно за живота. 

Фестивалът е широко рекламиран със своите седем сцени с различна музика. Цената на стандартния билет, който включва единствено входа за събитието и достъпа до седемте сцени, без консумация, варираше, като с наближаването на 31 декември достигна до 140 лв., a ВИП билета - 160 до 250 лв., съобщава в. "Дневник". 

Обявеното като най-мащабно парти за Нова година предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Впоследствие организаторите - ЕХЕ, се извиниха.

Според информацията проблемите са започнали още при влизането, а стотици са посрещнали 2024 г. на опашката. Началото на събитието беше обявено за 20 ч., въпреки това преди 31 декември в социалните мрежи организаторите обявиха, че стига да имат билети, празнуващите могат да влязат по всяко време. Това обаче се оказало невъзможно предвид струпванията.

Някои от посетителите твърдят, че чакащи на опашката дори са припаднали. 

Според организаторите причината за струпването била, че голяма част от закупилите билети са пристигнали в последния час. 

В социалните мрежи в новогодишната нощ от Ехе дори обявиха в продажба още 500 билета "поради големия интерес на входа за киноцентър "Бояна".

"Никога цел №1 на големите ни събития не е била печалбата", посочват в позиция, разпространена в социалните мрежи, от EXE.

Те поднасят извиненията си към "тези от вас, които са имали негативно преживяване". Оттам също признават, че "освен множеството позитивни коментари този път имаше и много притеснителни такива".

По думите им капацитетът на събитието е изчислен спрямо закритите пространства. "Но това, което сме подценили в цялата ситуация, е как ще се разпределят хората в тези пространства в определени моменти", коментират още те.

От Ехе още допълват, че ще бъде направен задълбочен анализ "на всяка подробност и грешка", като поемат пълната отговорност за случилото се.

На уебсайта на дискотеката EXE е представен като "най-успешния нов бранд за организиране на събития за електронна музика". Клубът е особено популярен и по морето, тъй като през летния сезон партитата се провеждат в Созопол. Пред Би Ти Ви на 31 декември двама от инициаторите Чавдар Тодоров и Николай Киров коментират, че това е деветото издание на NU YEAR'S FESTIVAL, но за пръв път е толкова мащабно. "На първото имаше 180 души, сега ще са около 12-13 хиляди, посочва Тодоров. Сред другите организатори са Тория Тодорова и диджея Павел Петров, който според сайта на дискотеката е и неин съосновател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

04.01 2024 в 09:43

На това място и Господ не може да направи читава логистика за 10000 души.

1000

1

longstoryshort

03.01 2024 в 14:38

Да, те се извиняват за случилото се. Знаят, че са в грешка, но все пак трият негативни коментари на потърпевшите под техния пост, свързан със събитието. Също така трият и негативни Google ревюта. Това не е адекватно държание относно организацията на EXE и са напълно подсъдими. Имало е един пропусквателен пункт за 17 000 души, проблеми със зареждането на картите за плащане, продаване на билети на черно и до последно на самия евент. Не са преценили, че две от най-популярните зали за музика ще бъдат претъпкани с хора и те няма да могат да се разминат по тесните коридори, неадекватен персонал, автобусите едвам са побирали хората, някои хора са посрещнали празника, чакайки на опашка. И това не са всички недостатъци, свързани с евента. Хората започнаха да пускат жалби. Добра е идеята, но е било супер необмислено.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки