Македонските екипи стигнаха до падналия самолет, открити са 4 тела

Идентифицирането на телата ще отнеме повече време, документите са изгорели, обяви МВнР

OFFNews 03 април 2019 в 11:46 3064 1

Няма оцелели при самолетната катастрофа в Северна Македония, открити са четири тела. Аутопсия ще уточни самоличността на загиналите.

Това заяви вътрешният министър Младен Маринов. Той допълни, че македонските екипи са успели да стигнат до мястото на катастрофата на самолета.  

В постоянна връзка сме с колегите, извършва се оглед на място и се работи по установяване на причините за катастрофата, каза още Маринов. 

Той призова да се даде достатъчно време, за да се изясни всичко около трагедията със сънародниците ни. 

Към момента вътрешният министър на Македония ме увери, че имат ресурс да се справят с първите и неотложни действия. Ние сме заявили, че сме в готовност да им помогнем при нужда, подчерта Маринов. 

Днес българският консул е присъствал на приемането на телата на загиналите в „Съдебна медицина" в Скопие. Очаква се идентифицирането да отнеме повече време. На мястото на инцидента не са открити документи, които вероятно са изгорели, съобщи МВнР. 

Посолството ще окаже необходимото съдействие в процеса по идентифицирането на телата на четиримата загинали, както и за посрещане на техните близки.

По неофициални данни самолетът е паднал от височина 4200 метра и се е разбил на надморска височина 2200 метра. По информация от Ръководството на въздушното движение в Република Северна Македония самолетът е попаднал в силна турболенция и пилотът е изгубил контрол над полета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

1

bls

03.04 2019 в 12:37

"Няма оцелели при самолетната катастрофа в Северна Македония, открити са четири тела" - т.е пилотът го няма или е оцелял, щото ако семейство от 4ма са се возили остава алтернативната някой от тях да е пилотирал или все пак да са 5 телата. Или пилота не го броим за човек?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки