МВР поръчва високопроходими пожарни за 19 млн. лв.

OFFNews 18 май 2015 в 10:15 4544 0

МВР поръчва високопроходими пожарни за 19 млн. лв.

МВР обяви обществена поръчка за доставката на нови 67 специализирани автомобила за гасене на горски пожари. Обществената поръчка „Доставка на пожарогасителни автомобили с оборудване за гасене на горски пожари, лек тип, клас L, категория 3, отговарящи на норма Евро 6” е с прогнозна стойност 19 млн. лв. с ДДС. Средствата за нея ще бъдат осигурени от Оперативна програма „Околна среда“ 2007 – 2013 г.

Доставката на пожарните трябва да бъде направена най-късно до 15 октомври 2015 година. 

Това, което търси пожарната, са високопроходими леки автомобили 4 х 4. Изискването за двигателя е да бъде четиритактов турбодизел с кубатура 2 600 куб. см. Особено внимание е обърнато на здравината и надеждността на автомобилите при работа в пресечена местност. 

Те трябва да са преминали технически преглед за движение по пътищата и да са произведени до две години преди датата на доставката им. 

Друго изискване е да бъдат оборудвани с пожарна помпа, моторни триони, преносими мотопомпи, акумулаторни фенери, дихателен апарат, мобилна радиостанция, шлангове, смукателни тръби, струйници и халогенен прожектор.

Колите трябва да бъдат доставени до всички районни дирекции на "Пожарна безопасност и защита на населението" в страната, като най-много са отредени за София и Благоевград - съответно 6 и 7 броя. Техническото обслужване на машините е за сметка на доставчика. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews