Облачно и с превалявания, в планините - сняг

OFFNews 04 март 2023 в 00:30 1446 0

Облачна София отвисоко

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Облачна София отвисоко.

През нощта срещу 4 март ще превалява дъжд главно в североизточните и крайните югозападни райони, а над по-голямата част от страната облачността временно ще намалее, прогнозира НИМХ. Ще бъде почти тихо, с минимални температури между 0° и 5°, в София - около 1°.

През деня облачността ще е значителна. На места в Южна България се очакват слаби валежи от дъжд. Сутринта в отделни райони ще се спусне мъгла.

По-съществени разкъсвания на облачността ще има над Северна България, където ще духа до умерен запад-северозападен вятър. В останалите райони вятърът ще е слаб и от югозапад.

Максималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 8 градуса.

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо. Там ще вали и сняг, а на височина под 1300 метра - дъжд. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието преди обяд облачността временно ще се разкъсва, след обяд тя ще е по-често значителна. Преди обяд вятърът ще е от запад, след това ще се ориентира от югозапад и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 8° и 12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 59 мин. и залязва в 18 ч. и 18 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 19 мин.

Луната в София залязва в 5 ч. и 55 мин. и изгрява в 15 ч. и 9 мин. Фаза на луната: три дни преди пълнолуние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews