Отнеха лицеза за работа с отпадъци на фирма, Зерон Т от 2014 г. изпълнява проекти в София

OFFNews 06 юли 2022 в 12:21 1314 0

Сметище

Снимка ИК Враждебна

Зерон Т остава без разрешение за дейности с отпадъци

Разрешението за дейности с отпадъци на ,,Зерон Т” ЕООД е отнето от екоинспекцията в София, във връзка с извършени нарушения на екологичното законодателство, съобщиха от РИОСВ - София. Фирмата трябва да прекрати извършваните рекултивационни дейности на стопанисваните площадки, веднага след като решението й бъде връчено. 

От 2014 г. ,,Зерон Т” ЕООД изпълнява проекти за рекултивация на нарушени терени чрез влагане в обратни насипи на инертни строителни отпадъци и земни маси на Площадка № 1 във Враждебна с площ от 66 225 кв. м. и Площадка № 2 в „Долни Богров – Сметището“.

За нарушения на екологичното законодателство в предходните три години на дружеството са издадени две влезли в сила наказателни постановления с имуществените санкции в размер на 14 000 лв.

Фирмата е наказана заради "дейности по третиране на отпадъци без изискващото се разрешение на площадката в Долни Богров и за "неизпълнение на дадени задължителни предписания след извършена проверка на 11 август 2020 година. 

В седемдневен срок от получаването на решението „Зерон Т“ ЕООД следва да върне в РИОСВ – София всички оригинали на издаденото му разрешение за извършване на дейности с отпадъци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки