Плевнелиев назначи официално Георги Костов за главен секретар на МВР

OFFNews 11 март 2015 в 22:03 3914 0

Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев назначи Георги Костов за главен секретар на МВР. Няколко часа след предложението на Министерският съвет, държавният глава издаде указа за освобождаването на Светлозар Лазаров и за назначаването на досегашния му заместник на поста.

По предложение на МС Росен Плевнелиев издаде указ и за освобождаване от длъжност на председателя на ДАНС Владимир Писанчев, съобщи пресслужбата на президентството.

До назначаване на нов председател неговите функции ще се изпълняват от настоящия зам.-председател на агенцията Недялко Недялков, както предлага кабинетът.

Премиерът обяви днес, че до седмица ще има титуляр.

"Принципите за издигането на кандидатури за главен секретар на МВР и за председател на ДАНС, както и възможните номинации, бяха съгласувани с държавния глава по време на срещата му с министър-председателя Бойко Борисов на 6 март, в рамките на проведените от президента консултации с парламентарните политически сили", припомнят от администрацията на държавния глава.

До рокадите се стигна, след като миналата седмица Веселин Вучков подаде оставка като министър на вътрешните работи, мотивирайки се с юридическите пречки да бъдат сменени именно Писанчев и Лазаров.

В последствие и премиерът Бойко Борисов призова за оставките им от парламентарната трибуна.

Днес народните представители гласуваха оставката на Вучков и одобриха кандидатурата на Румяна Бъчварова за вътрешен министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика